BSON Badminton Academy &- School Oost Nederland

cropped-bson-logo-kleur-2-21.pngIntroductie

Welkom op de website van Badminton School Oost Nederland
Voor getalenteerde jeugdbadmintonspelers in Oost Nederland biedt de BSON naast de eigen trainingsmogelijkheden van elke speler 2x per week een kwalitatief hoogwaardige badmintontraining aan van 2 uur. Deze trainingen vinden plaats van medio augustus, september t/m mei op maandag van 17.00 tot 19.00 uur en op vrijdag van 17.00 tot 19.00 uur uur in:
Sporthal
Hengelo (Ov.)
Op woensdag is het de planning om in 2022 in de spelhal Hoogerheyne in Heino van 14.00 tot 16.00 uur te gaan trainen.
De trainingen staan onder leiding van John Fikenscher, daarbij geassisteerd door o.a. Elles
Vind je dat je als badmintonspeler je verder zou willen ontwikkelen en ben je gemotiveerd om een hoog niveau te behalen in onze sport, kom dan zeker eens een kijkje nemen bij onze trainingen en/of neem contact op met John Fikenscher voor meer informatie over de BSON.
 

cropped-bson-logo-kleur-2-21.png Kledingvoorschrift

Alle BSON-spelers worden geacht tijdens de trainingen op maandag en vrijdag hun BSON-kleding te dragen. Tijdens de Junior Master toernooien zijn de BSON-spelers verplicht de BSON-kleding te dragen. Toevoegingen en een combinatie met andere dan de verstrekte kleding is door de sponsor niet toegestaan. Uitgezonderd zijn de schoenen en de rackets, die mogen van een ander merk zijn. Daarnaast is het aan te bevelen dat wanneer je op de foto gezet wordt tijdens een interview of een prijsuitreiking het trainingsjack uit te trekken.

cropped-bson-logo-kleur-2-21.png Evaluatiegesprekken

Voor alle BSON spelers zullen in principe de maanden april/mei worden gebruikt om op individuele basis  de afgelopen 3 maanden te evalueren en adviezen voor de zomeroverbrugging en het nieuwe seizoen 2022/2023, te verstrekken.  Tevens is deze evaluatie bedoeld om het gehele seizoen onder de loep te nemen en te beslissen of je in de BSON  kunt blijven of vanwege achterblijvende prestaties ons moet verlaten. Bij deze gesprekken dient minimaal één van de ouders aanwezig te zijn.  Per mail en/of via deze website wordt er een lijst gemaakt met de volgorde van namen wie er dan aanwezig dienen te zijn. Een gesprek duurt ca. 20 min. De gesprekken zullen in principe op maandag, woensdag en vrijdag tijdens de BSON-trainingen plaatsvinden. Uitzonderingen op andere tijdstippen kunnen altijd worden gemaakt. Punten die de revue zullen passeren zijn:
  1. wedstrijd prestaties;
  2. prestatie tests;
  3. prestatie i.p.v resultaat ontwikkeling;
  4. psychologische eigenschappen;
  5. biologische ontwikkelingsstand;
  6. sociale omstandigheden

cropped-bson-logo-kleur-2-21.png Betrokkenheid buitenlandse trainer(s) en spelers

BSON Locatie Hengelo kunnen we tot maximaal 24 deelnemers groeien,  wanneer we 6 speelvelden kunnen gebruiken zal dit zeker geen problemen gaan geven en er constant minimaal 2 trainers de trainingen verzorgen.  Dus er is nog rek en vooral in de leeftijdcategorieen U-11 tot U-15. Scouten is een continu proces die wij als BSON gedurende het gehele badmintonseizoen zullen blijven uitvoeren.   Voor vrijblijvende informatie verstrekking ben ik ter beschikking, om die te geven.

cropped-bson-logo-kleur-2-21.png Sportmedisch onderzoek

  • individuele aandachtspunten/adviezen uit je sportmedisch onderzoek. Wanneer ik de gegeven adviezen over het thuis werken aan je kracht(plankoefeningen) kritisch bekijk. Is er in tegenstelling tot de afgelopen jaren grote vooruitgang geboekt in de fysieke gesteldheid, de belastbaarheid van spelers is duidelijk beter geworden. Dat blijkt ook uit de vervolg onderzoeken die door onze sportarts Wolter Kluivers SPORTHOMED Enschede, zijn verricht. Mijn advies is blijf consequent aan die tekortkomingen werken, waarover je tijdens trainingen, maar ook als opmerkingen in je weekverslagen aan dient te werken.
  • Verder, is het voortbordurend op de SMO’s & GSMO’s( dit zijn sportmedische onderzoeken)voor jullie als spelers maar zeker ons als trainers het belangrijk om te zien of en hoeveel progressie je de komende 30 weken gaat maken. Ik ben daarom met Wolter overeen gekomen dat het volgende ijkpunt, of liever gezegd een sportmedisch onderzoek eind april begin mei dienen te worden uitgevoerd, en uiterlijk in maand juni. Op deze manier wordt er goed inzicht verkregen op de beoogde lichamelijk effecten van de trainingen. In april,mei,juni 2022 dienen alle BSON-spelers een (vervolg) onderzoek te kunnen overleggen, dus in 2022 voordat het nieuwe seizoen gaat starten, dat geldt voor alle spelers.   Details worden door iedere betrokkene in overleg met Wolter gemaakt en cc aan mij doorgegeven..
 SPORTHOMED ,W.Kluivers,sportgeneeskunde en orthomanuele geneeskunde. Dit centrum met de sportarts en orthomanueel arts Wolter Kluivers, is de BSON arts voor onderzoeken/keuringen en blessure behandeling. Voor dit centrum is o.a. vanwege de regionale ligging  t.o.v. de trainingslocaties gekozen.  Voor uitgebreide informatie check hiervoor zijn website. Dus de periodieke keuringen dienen vanaf heden bij hem te worden gedaan. Hierdoor wordt 1 centraal aanspreekpunt verkregen, wanneer het om onderzoeken/keuringen of blessure behandeling en communicatie met mij gaat. Ik spreek met hem alle gedane onderzoeken door, zodat de trainingen optimaal kunnen worden afgestemd. Dat je een blessure kunt krijgen is inherent aan (top)sport bedrijven, dus dat kan gebeuren. Maar dan is de weg die je dan dient te gaan is: consult bij onze sportarts, i.p.v. huisarts, want deze laatste geeft alleen maar zodanige adviezen dat je weer aan het algemeen dagelijkse leven kunt deelnemen (ADL), zoals naar school gaan. Vaak zegt zo’n arts dan ook doe maar even rustig aan en sport maar minder of niet. Voor een actieve sporter zoals jullie in de BSON is dat onwenselijk. Dus nogmaals bij een blessure consulteer onze sportarts, daarna pas eventuele fysiotherpeutische ondersteuning. Ioanna is onze fysiotherapeut
Buurserstraat 214, 7544 RG Enschede, Overijssel
t: 0545477745

cropped-bson-logo-kleur-2-21.png beeindiging Jasper’s aanwezigheid in Laag Zuthem

Zoals het bij velen bekend is, had Jasper Buijnink vanaf het schooljaar 2015/2016 in samenspraak met zijn ouders ervoor gekozen om bij mij 1 of 2x per dag te trainen, te wonen en in Zwolle naar school te gaan. Dat is voor alle betrokkenen een nieuw avontuur geweest, want na het behalen van zijn VWO diploma in 2020, heeft Jasper een studie aan de TU Twente opgepakt. Waardoor dagelijkse trainingen niet meer mogelijk zijn. Voor zowel Jasper als voor  mij vanwege de vele dagelijkse trainingen behoorlijk pittig geweest, vooral in de winter wanneer om 06.30 gestart zijn om 08.30 na het douchen en naar school reden. Om dan ’s middags van 15.30 weer 2 uren te gaan trainen. Ik heb in de periodisering van het trainingsprogramma hier veel van opgestoken en veelvuldig moeten aanpassen. Een dikke pluim voor Jasper is zeker op zijn plaats, zijn schoolprestaties zijn uitmuntend, op badmintongebied is zijn ontwikkeling volgens plan en goed, waarbij het middellange termijndoel opname in de U-15, als enkelspeler het 1 van zijn primaire doelen zijn geweest maar dat heeft Jasper om voor hem moverende reden later van af gezien. En heeft tot mei 2020 de trainingen afgerond. Helaas  zijnd door zijn studie en Corona de trainingen minder en onregelmatiger geweest. En nu al 1 seizoen in Duitsland competitie spelend op een redelijk hoog niveau. Door de Corona beperkingen helaas niet zoals wij het voorgesteld hadden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s