IBBAS International Badminton Boarding Academy Salland

door: John Fikenscher

De badmintonsport is wereldwijd en in Nederland  zowel inhoudelijk als op organisatorisch gebied in ontwikkeling. Helaas vind ik dat in NL verre van snel gaan en zeker niet adequaat. Bewust ben ik me van allerlei financiële beperkingen, wie daar verantwoordelijk voor is of zijn geweest, laat ik gemakshalve maar in het midden. Maar zoals het met vele gebeurtenissen het geval is, ontstaan er als gevolg hiervan nieuwe mogelijkheden en initiatieven.

Nu zullen er altijd criticasters  zijn die uit en te na commentaar op die nieuwe initiatieven zullen geven, helaas leert de praktijk dat het steevast die personen zijn die zelf nooit met een concreet werkbaar idee zijn gekomen, kortom de categorie “notoire azijnpissers”. Die zeggen vooral het lukt toch niet, of is niet werkbaar want medewerking of draagvlak is er toch niet,  dat soort uitspraken. Waarom zij dat doen geen idee, ik behoor daar niet toe, sterker nog allergisch ben ik voor deze houding.  Mijn idee is het om gebruikmakend van mijn kennis en ervaring een substantiële bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van toekomstige topsport gerichte badmintonspelers.

Mijn eerste succesvolle project was de oprichting van de BSON (BadmintonAcademy & BadmintonSchool Oost Nederland). Op dit moment is dit onmiskenbaar het badminton opleidingsinstituut van Oost-Nederland van waaruit spelers vanaf de U-11 leeftijd categorie doorstromen naar nationaal niveau.

Het 2e project was de organisatie van een Junior Master toernooi in het Oosten  van Nederland. Ook in 2017 is er een toernooi, te weten op 8 april in Hengelo bij ELO United.

Het 3e project zijn de Int. Badminton Summer Camps. Deze worden ook dit jaar weer in juli of augustus in Heino (eigenlijk gemeente Wijhe) op de gelijknamige locatie SummerCamp Heino, gehouden. Een unieke locatie, waar we tezamen met een groot aantal andere bezoekers, van grote aanbod aan faciliteiten zoals overdekt zwembad, sporthal, sportveld, restaurant en groepsovernachtingsmogelijkheden, gebruik kunnen maken.  Op deze website onder het kopje Internationale Badminton SummerCamps is verdere informatie en inschrijfmogelijkheden te vinden voor 2017. Doelstelling is om kleinschalig te bezien in hoeverre een speler gedurende een week fysiek belastbaar is en zou je als een testcase kunnen zien of een speler geschikt is om een (top) sporttraject te gaan volgen.

Het 4e project is de oprichting van een Internationaal Badminton Boarding(Internaat) Academy Salland Zwolle, het IBBAS genaamd. Spelers, die nu verspreid over heel Nederland trainingen uitvoeren, kunnen in dit internaat vanaf de leeftijd vanaf  10 tot 11 jaar al intern verblijven. De lengte van een verblijf is 40 weken, 8 maanden, op zondagavond binnenkomst en vrijdag n.m. huiswaarts. Afhankelijk van de leeftijd categorie en individuele capaciteiten tot max 20 uur trainingen(specifiek, mentaal-en krachttrainingen) per week. Er is principe plaats voor 4 spelers per leeftijd categorie. De school ligt op steenworp loopafstand (5 min.) van de verblijfslocatie, zo ook de trainingshal. Station Zwolle is slechts 600 m verderop gelegen, evenals de A-28. De programmering is zuiver op topsport gericht, de daarbij behorende ondersteunende randvoorwaarden zoals ondersteuning sportarts, psycholoog, sociale/pedagogische medewerker en diëtist zijn aanwezig. De selectie van 3 beroepstrainers( minimaal C of SL4), waarvan 1 vrouwelijke zijn in volle gang, daarnaast is er ruimte voor 2 tot 3 part time trainers(SL 3 of SL 4), maar ook voor stagiaires vanuit reguliere sportopleidingen en HBO sociaal-pedagogische studies.

Verdere informatie over de locatie en programmering, kosten en de diverse arrangementen zijn opvraagbaar bij mij.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s