Nationale trainingsgroep U-11

Maandelijkse U-11 trainingen op Papendal, waarom eigenlijk?
Deze trainingen hebben in de 1e plaats tot doel om te kunnen zien of er kinderen in deze leeftijdgroep zijn die potentieel hebben om in een topsport-traject een plek te kunnen hebben.
Verder geeft het ook inzicht in wat er in het land bij de diverse badmintonscholen wordt gedaan, aan de opleiding van kinderen in deze doelgroep. Als gevolg van het feit dat er vooralsnog geen intake voor toelating gehanteerd wordt, is het niveau van instroom uiteenlopend. Het is zeker wel de bedoeling dat er op termijn een schifting zal worden gemaakt, want uiteindelijk dienen kinderen wel te kunnen doorstromen naar een oudere leeftijdsgroep nl  de U-13.
Een niet onbelangrijk onderdeel van die maandelijkse trainingen is de aanwezigheid van de “eigen” trainers, de reden daarvan lijkt me alleszins duidelijk. Op deze manier kunnen onderling kennis en ervaringen worden gedeeld en accenten voor de eigen trainingssituatie  worden meegenomen, een verrijking van je eigen kennis en vaardigheden dus. Trainers zijn te allen tijde welkom om in deze trainingen te participeren, ik ben dan ook blij dat er nu al verschillende trainers hiervan gebruik maken, die initiatieven juich ik van harte toe. Want naast de eigen spelers van die trainers, profiteren alle kinderen van de aanwezigheid van die trainers en zodoende meer begeleiding en aandacht te krijgen, en dat is erg goed.
Hierbij wil ik alle trainers van badmintonscholen oproepen hun spelers voor deze leeftijdsgroep bij de manager Ger Tabeling aan te melden: tabeling@kabelfoon.nl.
De kosten per training zijn €10.
   

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s